Reseberättelser


WellTrips anser att alla människor skall ha samma förutsättningar för att uppleva världen. Det skall vara enkelt att resa och boka hotel, oavsett behov.

Hjälp oss att inspirera andra och samtidigt bli bättre på det vi gör. På den här sidan publicerar vi restetips från några av våra kunder. Skicka in din reseberättelse till oss du också!Våra sponsorerHotell Palazzo Belfiore i Florens, Italien

Vi landar på Florens flygplats sent på fredagskvällen. Vi blir hämtade på av en chaufför som hotellet bokat åt oss, det känns skönt att allt redan är fixat och går smidigt. Efter 20 minuters bilfärd är vi framme vid vårt hotell, Palazzo Belfiore. Det är en gammal byggnad från 1400-talet mitt i hjärtat av Florens. En stor trädörr öppnas och vi blir välkomnade in av hotellets ägare Francesca. Med hjälp av en utfällbar ramp kommer man in genom entrén som annars har en tröskel på ca 20 cm. Det krävs lite armstyrka för att klara rampen själv. Vårt rum ligger på entréplan och är uppkallat efter Francesco de’ medici som var en stor hertig i Florens under 1500-talet. När vi stiger in i vårt rum blir vi tagna av hur vackert det är. Valvtak med en höjd på runt 4 meter och stora öppna ytor som är fint upplysta. En flaska rosé och en stor fruktskål står på bordet som grädde på moset. Det finns ett kök med allt man behöver samt ett stort anpassad nybyggt badrum.

Vi gör oss hemmastadda och tar ett glas rosé innan vi går ut för en sen middag. Florens är vackert efter skymning då det verkligen känns som man hoppat in i en tidsmaskin och åkt bakåt i tiden ett par hundra år. All arkitektur är så bevarad och de glödande gatlyktorna kastar ett gult flammande ljus på staden som framhäver den antika känslan ännu mer. Efter vår middag går vi till ett stort torg som kallas piazza Santo Spirito. Där ska det finnas bra barer där tydligen många av Florens konstnärliga själar brukar ta ett glas vin eller öl. Det gjorde de även denna kväll. Folk stod lite överallt på torget och umgicks med något att dricka som de köpt i någon av barerna runt torget. Stämningen var mycket bra och den Italienska livsstilen var ett faktum.

Nästa dag blir det lite sightseeing och shopping. Florens är så vackert och precis lagom stort vilket gör det lätt att gå mellan de flesta museer och kända platser. Det är dock så tätt mellan all kultur och sevärdheter att det är omöjligt att göra allt under en helg. Vi ägnar oss mycket åt att ströva runt i affärer och att äta god mat och dricka gott vin. De flesta gator är byggda av stora gatstenar vilket kan göra det lite skumpigt här och där men överlag så fungerar det mycket bra.

Från Palazzo Belfiore är det nära till det mesta. Bara några hundra meter bort hittar man floden som rinner igenom Florens där de kända broarna går över med alla sina små typiska affärer. Broarna är även en perfekt utkiksplats där man får en bra uppfattning om staden där den ligger omgiven av de toskanska bergen.

Vi på WellTrips rekommenderar starkt Florens och Palazzo Belfiore som ni kan boka genom oss. Hör gärna av er om ni har några frågor!

För att boka Palazzo Belfiore klicka här

OBS! Använd promo code “WellTrips”

Semester i Barcelona, Spanien

Här kommer en färsk reserapport från Ulrika Engqvist som precis varit i Barcelona. Det var andra gången hon åkte till denna underbara medelhavsstad som ligger längst med kusten i nordöstra Spanien.

Vi reste denna gång med Ryan, som landade i Girona. Inga problem men att vara på flygplatsen 2 timmar före avresa kändes sådär kl 5 på morgonen.

Det fanns bussar med hiss mellan flygplatsen i Girona och Barcelona dock hade inte alla bussar det så det kan hända att man får vänta nån timme. Flyger man till Barcelonas flygplats och tar flygbussarna in till Barcelona så är det inga problem alls, det är bara att rulla in.

Själva Barcelona är fantastiskt på så många sätt. Så gott som alla  platser i Barcelona där vi var klarade jag utan någon hjälp alls. Kullerstenar på vissa områden men de var inte så ”allvarliga”, utom vid Montjuïc där jag stöp i backen.

Jag kom in i varenda affär som jag ville in i så shoppingen gick lekande lätt. Barcelona har två linbanor som går upp på berget Montjuïc. Linbanorna fungerade bra för mig men jag har en relativt smal rullstol. En bred rullstol kan ha svårt att komma in i linbanan som går från hamnen. Den som går efter berget kan även ta in stora rullstolar. mellan dörrarna till linbanan. Utsikten är fantastisk och man ser stora delar av staden. Stora delar av Montjuïc var tillgängligt, men som sagt lite knaggligt. Parken runt Montjuïc där stora delar av OS hölls var fantastisk att vara i och fantastiskt jobbig att rulla upp för men det gick med lite hjälp. Det går bussar dit också för den som inte har möjlighet att åka linbanan eller känner för lite motion. Området är anpassat med ramper vilket kändes helt naturligt i den här staden. Många stadsarkitekter behöver göra studiebesök där.

Alla ”måsten” som Casa Batllo, Maria del Mer, Palau de la Musica, Sagrada de Familia, La Pedrera, Picasso Museet var inga problem med min rullstol. (Däremot tyckte jag att både Picasso Museet och La Pedrera inte var så mycket att lägga tid och pengar på men smaken är ju olika.)

Lokaltrafiken fungerar hur bra som helst. Tunnelbanan är jättefin. Inte en enda hiss luktade unken urin. Varje lokalbuss har rullstolsingång. Lika så staden är otroligt anpassad vilket inte minst märks på att varje övergångsställe har en ca 3 meter bred avfasning.

Kort sagt: Barcelona är en väldigt rullvänlig stad!

Boende

Vi hade ramlat på ett kanonpris och bodde på Barcelona Grand Hotel Central, Barcelona. Ett mycket fint hotell som självklart går att boka på WellTrips. Det var ”raka rör” rakt in i hotellet, det enda man kan se som ett hinder var en marmorplatta vid entrén som var aningen ojämn då den blivit rätt så nött av gästerna som besökt hotellet. Det var lite bök men dörrvakterna stod alltid beredda att rycka in. Heltäckningsmattor i korridorerna men de var lättrullade. Ett rymligt handikapprum med toa & dusch och första hotellet jag bott på som haft en duschstol! Rullgardinerna styrdes från sängen och man kunde välja på flera olika typer av kuddar (kostnadsfritt). Hotellet har en fin pool på taket som jag dock behövde lite hjälp att komma upp ur. Hotellet hade mycket trevlig personal.

/Ulrika Engqvist

Skicka in ett restips!

Har Du en berättelse Du vill dela med andra som kan tänkas bli inspirerade av att resa med WellTrips?
Dela Detta